Sistema de treball

Tot i que dependrà molt del projecte que tinguem entre mans, de manera orientativa seguirem aquests quatre punts:

1. Conceptes clars.

Primerament hem de tenir clar quin serà l’objectiu i el suport final de la il·lustració que tenim en projecte. Pot ser per una presentació, una web, un article, un pòster, una portada de revista, un llibre, en un vídeo, com a reclam, etc.

Depenent del suport final poden existir aspectes tècnics que cal tenir en compte (per exemple una revista pot demanar unes mides concretes o uns colors determinats).

Per tant necessito saber:

  • Destí o suport final (web o presentació, impressió format Din A4, impressió superior a Din A4…)
  • Mides o proporció (mides concretes o lliures, format vertical o horitzontal…)
  • Número de colors (generalment tots els colors, excepcionalment es pot limitar el número de tintes; escala de grisos, blanc i negre, dues tintes…)

No tenir en compte aquests aspectes pot suposar haver de tornar a començar el projecte des de l’inici.

2. Esbós preliminar.

Un cop tinguem clar el punt 1, necessito que em feu un esbós de la idea que teniu al cap.

Aquest esbós l’heu de proporcionar vosaltres, però no patiu!

Quan dic esbós, em refereixo a un dibuix molt simple que em servirà de punt de partida, ni molt menys ha de ser perfecte, però em serà útil com a referent inicial. Aquesta és la millor manera per saber quina idea teniu al cap i així treballar per convertir-la en una imatge real. Aquí teniu alguns exemples.

  • Esbós fet a mà i fotografiat o escanejat. Des d’un dibuix en bolígraf sobre un tovalló de paper fins a un esquema pintat amb llapis de colors.
  • Esbós fet amb qualsevol software. Des de PowerPoint, Word o fins hi tot Paint. Si domineu un programa que us permeti dibuixar el que teniu al cap, pot ser un bon recurs.
  • Esbós fet amb collage. Podeu enganxar diferents imatges, afegir els vostres dibuixos, retallar per on s’escaigui. I desprès ho fotografieu o escanegeu. Aquest pot ser un bon recurs.

Aquest esbós ha de ser net i clar i el més aproximat a la idea que vosaltres teniu al cap. Quant més clar sigui, més ràpidament faré la meva feina de manera eficient i satisfactòria.

Moltes vegades fer canvis al final del procés implica invertir molt treball i esforços que es poden evitar. Amb un petit esbós ens estalviem tot això.

Aquí teniu alguns exemples de treballs anteriors. (link a 7.0)

3. Imatges de suport.

Necessito imatges de suport. Sempre és de gran ajuda poder disposar d’imatges de documentació. Alguns cops els conceptes que dibuixaré són conceptes complicats d’entendre o abstractes, per tant, quantes més pistes, més fàcil serà captar el concepte i plasmar-lo en una imatge entenedora i clarificadora.

Trobar imatges de suport és fàcil. Sempre podeu fer una cerca per Internet. Pot ser que existeixin esquemes referents al mateix tema o a temes que es poden relacionar. Possiblement vosaltres mateixos genereu imatges relacionades!

Tota aquesta documentació és fonamental per deixar les idees clares des d’un bon principi.

Ja ho diuen: Val més una imatge que mil paraules.

4. Text explicatiu.

Naturalment necessitem un text explicatiu sobre el què us agradaria plasmar en imatge. En realitat, és el més important.

Ho necessitaré per escrit ja que és la manera de poder recórrer-hi a cada moment per no oblidar ni el més petit detall. Qui millor que vosaltres per posar les vostres idees sobre paper?

No ha de ser un text complicat, extens, ni massa tècnic. Ha de ser un text orientatiu, simplement per no oblidar cap detall.

Podeu incloure tot el que creieu important, tant a nivell tècnic com a nivell visual.

En resum.

Creiem que si partim d’aquí, els resultats que obtindrem seran els desitjats.

La meva experiència m’ha ensenyat que aquest és el millor procés per que un dibuixant entengui a un client…

Entendré que tot el que no em sigui especificat, puc escollir-ho amb total llibertat.

Penseu que val més donar masses detalls que haver de fer canvis al final que complicaran i allargaran el procés i els costos.

Comments are closed