Il•lustració científica

La il·lustració científica és a la ciència el que l’art és a la cultura. Estem a l’era de la imatge. Les velles pissarres negres han quedat enrere. La imatge ha passat a un primer pla en tots els aspectes de la nostra vida, com a una eina més.

Un il·lustrador científic és un artista creador a favor de la ciència. Pot donar èmfasi als detalls importants, pot separar per capes allò difícil d’explicar, pot parar el temps en un moment crucial o pot accelerar-lo per a una millor comprensió, i pot mostrar llocs inaccessibles. En definitiva, pot explicar amb una imatge allò que necessita més de mil paraules per ser explicat.

Va ser Einstein qui va dir “Si no ho pots explicar a un nen de sis anys és que tu mateix encara no ho entens completament” i nosaltres hi podríem afegir “què millor que en un món com el d’avui en dia poder disposar de la imatge per comunicar les nostres idees?

Sistema de treball

Quan parlo del “sistema de treball” em refereixo a que hem de trobar un equilibri entre la part científica i la part de les imatges.

Tot i el llarg recorregut i l’experiència en el camp de la il·lustració científica, és gairebé impossible ser expert en tots els camps científics. De la mateixa manera, possiblement vosaltres, no  estigueu totalment familiaritzats amb temes d’il·lustració i grafisme o amb tots els aspectes tècnics que cal tenir en compte. Això podria fer que ens encalléssim en algun punt del projecte… Però tranquils! Tenim la solució per trobar aquest equilibri.

La meva experiència m’ha fet desenvolupar un procés de treball, posat a prova moltes vegades, per fer que tot flueixi i el resultat obtingut sigui del tot satisfactori.

La vostra idea és materialitzarà, ràpida i còmodament si podem seguir el següent esquema:

  1. Conceptes clars.
  2. Esbós preliminar.
  3. Imatges de suport.
  4. Text orientatiu.

Consulteu aquí el procés a seguir de forma més detallada.

I aquí el recorregut que seguirem.

Comments are closed